Halonhakkuu ei ole koskaan ollut näin helppoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Arkipäivää helpottavat keksinnöt syntyvät yleensä tarpeesta. Esimerkkinä mainittakoon suomalaisten keskimä astiankuivauskaappi, joka helpottaa astioiden tiskaamisurakkaa. Lukemattomat suomalaiset ovat viime vuosina loukkaantuneet halkokoneiden takia, eikä loppua näy.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Puiden pilkkominen on urakkahommaa, josta palkinnoksi saa lämmittämiseen sopivia halkoja. Halonhakkuu on perinteisesti miesten puuhaa, ja siksipä miehet ovat kehittäneet avukseen erilaisia klapikoneita ja vipukirveitä. Nyt eräs keksijä esittelee YouTubessa oman halkokoneensa, joka poikkeaa hieman Suomessa nykyisin myytävistä klapikoneista.

Mies näyttää videolla, kuinka hän pilkkoo puita. Apuna on kiilamainen kone, joka hakkaa paksummatkin pölkyt pienemmiksi ilman ulkoista virtalähdettä. Koneen salaisuus piilee vieterissä, jonka avulla terä uppoaa sulavasti puuhun, mutta ei vaadi voimaa ylös noustessaan.