Uskomaton uutuuskeksintö: Laite tulkkaa koiran ja ihmisen keskustelut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka koira on tarkoitettu ihmisen avuksi ja lemmikiksi, saattaa se joskus saavuttaa perheessä ihmisen arvoisen aseman. Hyvä koiranomistaja pitää lemmikkinsä kuitenkin lauman jäsenenä, eikä johtajana. Aprillipäivän voisi kuvitella olevan lähellä, sillä koirille kehitellään parhaillaan ajatuksia tulkkaavaa laitetta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

No More Woof -niminen keksintö on skandinaavisen The Nordic Society for Invention and Discovery -laboratorion aikaansaannos, ja ryhmä hakee tulkkausvälineelle parhaillaan rahoitusta Indiegogo-sivuston kautta. Laitteessa on pieni koirien päähän asennettava panta, jossa on koiran ilmeitä ja sykettä mittaavia sensoreita.

No More Woof on vielä kehittelyasteella ja tutkijat mittaavat parhaillaan koirien tunnetiloja ja tutkivat niiden eri merkityksiä. Tulevaisuudessa on kuitenkin mahdollista tietää lemmikkieläinten ajatuksista yhä ennemmän ja laitteeen avulla pystyy kommunikoimaan paremmin koiransa kanssa, Ur Design It -sivusto paljastaa. Pätevä koiranomistaja saattaa toki tulkita koiraansa jo nyt ilman laitettakin.