Hisseihin virtsaamiselle äkkiloppu – jatkossa pissijälle käy käpelösti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkisille paikoille virtsaavat ihmiset ovat ongelma etenkin porttikongeissa ja bussipysäkeillä. Myös yleiset vessat saattavat olla joskus todella siivottomassa kunnossa, kun pidätyskykynsä myötä älynsä menettäneet ihmiset tekevät tarpeensa pöntön sijaan lattialle.

Suomessa virtsanhajusta joutuu kärsimään myös suurimpien asemarakennusten hisseissä, kun jotkut kansalaiset eivät erota hissiä saniteettitiloista. Ongelma on globaali, ja nyt Atlantan rautatieasemalla on otettu uusi keino käyttöön hissipissijöiden karkoittamiseksi.

WSB-paikallisuutisten mukaan Atlantan rautatieaseman hisseihin on asennettu virtsanpaljastimia, jotka ovat englanniksi urine detection devices, eli UDD-laitteita. Paljastimessa on sensoreita, jotka virtsan huomattuaan ilmoittavat tarpeiden tekijöistä suoraan asemapoliisille. UDD-testihanketta on nyt kokeiltu kuukauden ajan ja päivittäinen ongelma laski yhteen tapaukseen. Nyt asemalle aiotaan panna samanlaiset laitteet kaikkiin 111 hissiin.

Kerroimme taannoin, kuinka queensiläisen Woodsiden rautatieaseman hissi oli mennyt käyttökelvottomaan kuntoon asiakkaiden pidätyskyvyn puutteen takia. Ihmiset olivat kyllästäneet hissin lattian virtsalla, minkä vuoksi lattia oli ruostunut ja vääntynyt pilalle. Hissin ovi ei auennut enää ja hissi otettiin pois käytöstä.