Seksivalistusta nörteimmillään: ”Näiltä kondomi ei suojaa sinua”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seksivalistusvideoiden tekeminen tuntuu olevan erittäin vaikea taiteenlaji. Hyvästä tarkoitusperästä huolimatta suurin osa nuorille suunnatuista sukupuolivalistuksesta aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja paljastaa, kuinka pihalla niiden suunnittelijat ovat siitä, mikä nuoriin vetoaa ja mikä ei.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Brittiläinen 10 Ways -kampanja on kuitenkin onnistunut luomaan animaation keinoin kondomien hyödyistä kertovan valistusvideon, jonka uskoisi vetoavan ainakin populaarikulttuurin ystäviin. 10 Ways a Condom Can’t Protect you -videolla selvennetään huumorin keinoin, mitä vastaan kondomi suojaa ja ei suojaa.

Videolta opimme, ettei kondomi suojele käyttäjäänsä esimerkiksi Voldemortia tai avaruusolentoja vastaan taistellessa. Se ei myöskään ehkäise noloja tilanteita tai suojele Mile Cyrusin videolta tutulta rautakuulalta. Videolla todetaan, että näiden sijaan kondomi auttaa ehkäisemään HIViä ja muita sukupuolitauteja.