10-vuotiaalle tytölle miljoonapalkkio elokuvaroolista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-gaalassa elettiin helmikuussa 2013 jännittäviä hetkiä. Parhaan naispääosan palkinnosta oli mukana kisaamassa tuolloin vasta yhdeksänvuotias Quvenzhane Wallis. Hän ei voittanut palkintoa, mutta ehdokkuus oli tarpeeksi nostamaan nuoren näyttelijän maailmanlaajuiseksi tähdeksi.

Quvenzhane Wallis tullaan seuraavaksi näkemään valkokankaalla Jay Z:n ja Will Smithin tuottaman, samannimiseen musikaaliin perustuvan Annie-elokuvan pääroolissa. Vasta 10-vuotias tähti tulee tienaamaan elokuvasta melkoisen summan rahaa. TMZ-sivuston mukaan hänen lähtöpalkkionsa on 750.000 dollaria, eli noin 544.000 euroa. Summa kaksinkertaistuu 1,5 miljoonaksi dollariksi, mikäli elokuva on menestys.

Lisäksi Quvenzhane tulee ansaitsemaan viisi prosenttia elokuvan tuotoista ja oheistuotteiden myynnistä sekä 10 prosenttia elokuvan soundtrack-albumin rojalteista. Lisäksi näyttelijän sopimuksessa lukee, että hänen nimensä tulee olla listattuna alku- ja lopputeksteissä sekä mainosmateriaalissa vähintään toiseksi tärkeimpänä tähtenä. Tämä tarkoittaa sitä, että hänet tullaan listaamaan vastanäyttelijöistä Jamie Foxxia tai Cameron Diazia ylempänä.