Näin suomalainen beatbox-tähti Felix Zenger ääntelee aamiaisella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkoon ilmestyy aika ajoin upeita talenttivideoita, joilla nähdään poikkeuksellisen lahjakkaita ihmisiä. Nyt valokeilaan nousee suomalainen beatbox-taitojaan esittelevä Felix Zenger, joka on tuttu mies kaikille Suomen hiphop- ja jazz-piireissä liikkuville.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Herra on astellut samalle lavalle muun muassa Don Johnson Big Bandin, Palefacen, Asan sekä Severi Pyysalon ja Marzi Nymanin kanssa. Hänen erityisalaansa on klassinen pianomusiikki, mutta myöhemmin repertuaari kasvoi myös jazz- ja rytmimusiikilla. Felix on ladannut joulunpyhinä YouTubeen hauskan aamupalavideon nimeltään Beatbox Breakfast, jolla hän esittelee rytmikästä suunsoittoaan.

Beatboxaaminen on taitolaji, jossa korostuu rytmitajun jatkuva kehittäminen. Suulla voi matkia scratchingia, eli vinyylilevyn raavintaääntä, veden tippumista, kädentaputuksia tai jopa tuulen vinguntaa. Beatbox on tärkeä elementti hip hop -kulttuurissa.