Upea näky! Luontoäiti järjesti oman ilotulituksensa Havaijilla

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme usein nähneet videoita, joilla näytetään kaupunkien ylle saapuvia myrskyjä ja ukkosia. Yleensä videot ovat amatöörien kuvaamia taltiointeja, mutta nyt pääsemme nauttimaan ammattilaisten Cloud Cameran materiaalista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Havaijin Big Islandin yllä riehui vuoden viimeisenä päivänä näyttävä ukkosmyrsky, joka antoi suorastaan vaikutelman, että luontoäiti olisi asettanut strobovalon pilvien yläpuolelle. Kamera kuvasi yötaivaalla riehuneen sääilmiön Mauna Kea -vuoren huipulta. Lisäansion videoon tuo taivaan tähtikuvioihin lisätyt kartat. Valitetavasti valoshow’n äänet eivät ole tallentuneet kameralle.

Huffington Postin mukaan myrskyn aikana mitattiin noin 20.000 salamaa yhden yön aikana ja saarelle satoi myös lunta. Voimakas ukkonen syntyy ukkospilvien sisällä olevien lumirakeiden ja jääneulasten tuottamasta hankaussähköstä, joka sitten purkautuu salamoina.