Mormonit tekivät Ylvisin kettulaulusta hämmentävän version

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Norjalainen Ylvis julkaisi syyskuussa yhden vuoden suurimmista hiteistä, kun se julkaisi parodiaa jo itsessään sisältäneen The Fox -kappaleen. Monien yllätykseksi rallatteleva laulu teki todellisen läpimurron ja se soi edelleenkin ympäri maailmaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kappaleen hämmentävästä kertosäkeestä muodostui välittömästi valtava ilmiö, ja nyt erikoinen taho on tehnyt laulusta oman versionsa. Videolla esiintyy nimittäin Taft Canyon Ward Bishopric -nimisen kirkon jäsenet, ja he laulavat: ”Mitä piispa sanoo?”. Vastaukset ovat kirkon tavoille tyypillisiä kehoituksia käymään jumalanpalveluksissa, lukemaan, puhumaan ja rukoilemaan.

Video on luvalla sanoen hämmentävän kömpelö. Vaikka alkuperäisen laulun on otaksuttu kuvailevan musiikkimaailman paradoksaalisuutta, jossa kappaleen sanoituksilla ei ole loppupeleissä mitään väliä suosion saavuttamisessa ja menestymisessä, on tämä versio jo niin omituinen, että saavuttanee mainettaan verkossa huonoudellaan. Mormonit tekivät videon kykyjenetsintäkilpailua varten.