Seattleen syntyi flipperifanien taivas: ”Pelaa niin paljon kuin haluat”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Fortuna-pelin jälkimainingeissa syntynyt sähköinen peliautomaatti flipperi löytyi 80-luvulla lähes jokaisen kuppilan kulmasta. Nykyisin flippereitä pääsee pelaamaan lähinnä pelitaloissa. Seattlessa asuu mies, joka on niin hurahtanut kovaa ääntä pitäviin peliautomaatteihin, että hän on kerännyt itselleen näyttävän kokoelman.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Charlie Martin on mies, joka kiinnostui flipperiautomaateista niin paljon, että ryhtyi keräilemään niitä itselleen. Pian hän huomasi kokoelmansa olevan sen verran suuri, että mies päätti perustaa peliautomaattiensa tähdittämän museon Seattleen. Museossa on yli 50 flipperiä, mutta kokoelma vaihtuu usein, jotta asiakkaat eivät kyllästyisi koneiden pelaamiseen.

Associated Pressin mukaan museon ovella peritään pieni pääsymaksu ja sen jälkeen asiakkaat pääsevät pelaamaan flippereitä vapaasti ilman lisämaksua. Flippereissä on perinteisesti paljon välkkyviä valoja ja ääniä. Pelin tarkoituksena on lyödä pieniä palloja keräämään pisteitä pelikoneesta.