Uusi valokuvaustrendi leviää: Maajussit selfie-kuvissa – mukana myös eläimet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme taannoin, että viime vuoden sana on omakuvaa tarkoittava selfie. Omakuvissa esiintyvät trendit seuraavat toinen toistaan, ja ensin nähtiin ankkahuulia ja sitten varpusilmeitä. Nyt tulevat farmarikuvat.

Idea maatilallisten ottamista omakuvista lähti irlantilaisen Irish Farmer’s Journal -lehden tempauksesta, jossa heidän lukijoitaan pyydettiin ottamaan maatilallisten omakuvia siten, että taustalla myös näkyi osa heidän elämäntapaansa. Kuvien perusteella voi sanoa, että lausahdus ”kyllä maalla on mukavaa”, on totta.

Kuvissa esiintyy ankkojen, talikoiden, lehmien, vuohien ja sikojen kanssa poseeraavia maaseudun miehiä ja naisia. Kaikissa kuvissa on yksi yhteinen piirre – kukaan kuvissa esiintyvistä ei pingota. Staran toimituksen valitsema suosikki on kuva, jossa aurinkolasipäinen mies poseeraa laskettelulaseihin pukeutuneen lampaan kanssa. Molemmilla on myös savukkeet suussaan.