Odottamaton kuvio löytyy vain kulhoa pyörittämällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jo viktoriaanisella aikakaudella ymmärrettiin, että peräkkäin nopeasti vaihtuvat kuvat luovat illuusion liikkeestä. Kun nykyisin animaatiot luodaan lähinnä tietokoneella, saattaa joku vielä testata vanhanaikaista tapaa lyhytelokuvien luomiseksi.

Experimental animation meets pottery from Crafts Council on Vimeo.

Animaatioiden tekeminen on pitkäjänteistä puuhaa. Nyt RAMP-keramiikkapajan työntekijät ovat loihtineet kulhon, joka luo pienen lyhytelokuvan akselinsa ympäri pyörähtäessään. Vaikka he käyttivät keramiikkakulhon kylkeen muodostetun kuvasarjan loihtimisessa tietokoneen apua, on lopputulos kiehtovampi juuri siksi, että se on loppupeleissä oivan idean ja käsityön yhteinen mestarinäyte.

Pyörivän kulhon kylkeen syntyy vaikutelma lentävistä linnuista ja sisäpuolella nähdään pallokuvioiden muodostama tanssi. Moni videon nähnyt on kommentoinut tahtovansa samanlaisen astian kotiin. Taiteilijat hakevat parhaillaan lahjoituksia yritystoimintansa tukemiseen.