Merenpohjassa rauhallista? Ei todellakaan – katso tämä video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme pihalla lymyilleestä ravusta, joka nappasi GoPro-kameran koloonsa mukaan. Video oli kuin suoraan tieteiselokuvan kohtaus. Nyt samanlainen kamera pääsee sukeltamaan merenpinnan alapuolelle, ja kuinkas sitten kävikään?

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Scott Murray asensi rapumertaan sekä kalakimpaleen että GoPro-kameran nähdäkseen, mitä pinnan alla tapahtuu hänen ravustusreissullaan. Mertaan asennettu houkutin kutsui ensin paikalle innokkaan kalaparven. Kalat saivat kuitenkin pian väistyä komeiden saksiniekkojen tieltä.

Kamera kuvasi herkkupalasta taistelevia rapuja, jotka yrittivät puolustaa saalistaan innokkailta kaloilta. Paikalla kävi myös rausku, joka intoutui herkuttelemaan puoliksi syödyllä täkyllä. Video osoittaa hyvin sen, että vaikka joskus kalastusreissulla tuntuukin, että veden valtakunta on kertakaikkisen autio, asuu pinnan olla oma aktiivinen maailmansa.