Masentaako märkä ja pimeä kaamos? Näissä maissa eletään nyt keskikesää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni suomalainen tuskailee parhaillaan sitä, että talvi ei ole oikeastaan edes tullut ja syksy tuntuu jatkuvan suoraan kevääseen saakka. Pimeä ja kolea sää vetävät mielen apeaksi ja monet kärsivät esimerkiksi masennuksesta ja univaikeuksista.

Nyt kannattaa kuitenkin muistaa se tosiasia, että jossakin päin maailmaa eletään vuoden kuuminta ajanjaksoa. Esimerkiksi Australiassa elohopea kipuaa monin paikoin päiväsaikaan yli 40 lämpöasteen ja Fidzillä päästään parhaillaan nauttimaan 32 asteen helteistä.

Indonesiassa ei mene sen huonommin, sillä 34 asteen helteet ovat tuoneet sinne mukaan myös virkistäviä sateita. Lämmintä riittää myös Afrikassa, kun Kamerunin taivaalla paistaa pilvetön aurinko 33 asteen paahteella. Myös Nigerissä ja Somaliassa heilutaan samoilla sfääreillä, kun taas Euroopan etelärajalle tultaessa on lämpötila pudonnut pariinkymmeneen asteeseen.

Etelä-Amerikka kylpee parhaillaan auringossa, ja Argentiinassa on mitattu 32 asteen hellelukemia. Kesämekot ovat tarpeellisia myös Brasiliassa, jossa lämpömittarit hohkaavat jopa 34 astetta. Joten aurinkorasvat matkalaukkuun ja reissuun.