Voiko söpömpää olla? Jääkarhun pennun ensiaskeleet sulattavat sydämet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikkien eläinten poikaset ovat suloisia, oli sitten kyse murisevista petoeläimistä tai suu ammollaan ruokaansa rääkyvistä linnunpoikasista. Karvaiset pikkunisäkkäät kuitenkin sulattavat sydämiä eniten, ja nyt erään jääkarhun poikasen ensiaskeleet saavat jokaisen suun hassun ihastelevaan hymyyn.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Toronton eläintarhassa oli hiljattain suuri juhlapäivä, kun puiston pieni jääkarhun poikanen otti ensiaskeleensa. Kanadalaisen eläintarhan kuvaama video on nopeasti saavuttanut yli 300.000 katselukertaa, eikä suotta – valkoinen nallukka on kaiketi yksi maailman suloisimmista otuksista.

Videolla nähdään, kuinka pieni nappisilmä horjuu pystyyn innosta puhkuen. Sen neljä tukevaa tassua ottavat kosketuspintaa lattiasta ja lopulta pienokainen saa tallattua ihkaensimmäisen askeleensa. Vaikka pentu humpsahtaa välillä pepulleen, ei sen tomera yrittäminen lopu kesken.

Jääkarhut ovat suurimpia maalla eläviä lihansyöjiä. Niiden elinympäristön saastuminen ja ilmastonmuutos ovat asettaneet suuria haasteita lajin jatkumiselle. Jääkarhu on luokiteltu uhanalaiseksi eläimeksi, ja sen pelätään kuolevan sukupuuttoon seuraavan 50-100 vuoden aikana.