Tulevaisuuden menopeli! Segway sai kovan haastajan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ulkomailla Segway-kulkupelit ovat erittäin suosittuja niiden kätevien ominaisuuksien, sähkökäyttöisyyden ja nerokkaan ohjauksensa ansiosta. Viranomaisten saamattomuuden takia Segwayllä ei saa vieläkään ajaa Suomessa laillisesti. Pian laitteet ovat ehkä jo historiaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Segwayt ovat toimineet monien uutuuslaitteiden innoittajina, ja nyt markkinoille on noussut todellinen haastaja – InMontion SCV R1EX -kulkuneuvo. Ultrakevyt laite on kannettava menopeli, joka käyttäytyy hyvin paljon samalla tavalla kuin Segway. Kun Segwaylla on painoa noin 45 kiloa, on uutuusskootteri vain hieman alle 16 kiloa.

Uutuuslaitteen toimintaperiaate perustuu niin ikään seisoen tapahtuvaan ajoasentoon, jossa liikutaan kaksipyöräisen ja itsestään tasapainottuvan alustan päällä. Kulkuneuvossa on todella herkät ohjaimet, ja Mashable-sivuston päätoimittaja Lance Ulanoff väittää, että InMotion-skootteri on niin herkkä, että se lukee miltei ajajansa ajatukset. Jäämme innolla odottamaan, saadaanko näitä kulkuneuvoja joskus Suomeen.