Facebook täynnä turhia kavereita? Nämä voit surutta poistaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni suoritti vuodenvaihteessa suursiivouksen Facebookin kaverilistalla, ja yleisin lähtöpassin syy on se, ettei profiilin omistaja ole ollut missään yhteydessä listassa jo vuosia roikkuneen henkilön kanssa.

Osa ihmisistä kuitenkin kasvattaa kaverilistaansa jatkuvasti, ja nyt on listattu viisi yleisintä syytä pitää turhia kontakteja sosiaalisessa mediassa. Suku on pahin, eikä perheenjäseniä tai serkun serkkuja ole yhteisen sovun nimissä soveliasta poistaa kaverilistoilta. Eihän sukua voi valita, joten siten he kuuluvat luonnostaan myös monen Facebookin kaverilistalle.

Osa Facebookin kavereista on sellaisia, että heidän poistaminen saisi enemmän tuhoa aikaiseksi kuin kaverilistoilla roikuttaminen. Listoilla saattaa olla esimerkiksi ihmisiä, joiden kanssa on joskus ollut ystävä, mutta yhteiselo on syystä tai toisesta kuivunut. Poistaminen tietäisi vain suuttumusta, joten turhat kaverit saavat jatkaa listalla komeilemistaan.

Jokaisen kavereissa on myös ystäviä, jotka ärsyttävät Facebook-päivityksillään. Lisäksi on niitä, jotka jakavat netissä kaiken ja ovat yksinkertaisesti niin hulluja, että heidän juttujaan seurailemalla tuntee itsensä normaaliksi. Eihän tällaista viihdettä voi poistaa.

Puolitutut ja hyvän päivän kaverit ovat yleensä kaverilistalla silloin, vaikka heidän kanssaan olisi vain satunnaisesti tekemisissä. Silti kaverina saattaa olla esimerkiksi henkilö, kenestä ei ole kuullut vuosiin, mutta koska hänen kanssaan on leikkinyt lapsena yhden kesän ajan, kuuluu hän ikään kuin Facebookin kontakteihin.

The Stir -lehden mukaan viimeisin, mutta vähäisin syy turhien kavereiden pitämiseen on kohteliaisuus. Harva kehtaa esittää toiselle suoraan, että ei tahdo olla hänen kanssaan missään tekemisissä. Täytyy kuitenkin muistaa, että mitä enemmän kaverilistoilla on turhia ihmisiä, sitä vähemmän heille kannattaa asioitaan jakaa.