Lady Gaga laillistettiin Kiinassa – laulajan sensuuri kumottiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiina on hiljalleen avannut oviaan länsimaille, mutta maan asukkaat joutuvat edelleen elämään tarkkojen sääntöjen ja sensuurin alla. Kansalaisten netinkäyttöä on rajoitettu, ja muun muassa Lady Gagan, Katy Perryn ja Guns N’ Rosesin kaltaisten artistien kappaleet ovat joutuneet viranomaisten tarkkaan syyniin.

Nyt Kiinan viranomaiset ovat kuitenkin hellittäneet populaarimusiikkiin kohdistuvaa sensuuriaan. Lady Gaga ilmoitti Twitter-tilillään hänen musiikkinsa olevan vihdoin sallittua myös Kiinan kansalaisten korville. Kiinan kulttuuriministeriö on hyväksynyt laulajattaren tuoreen ARTPOP-levyn sisällön kokonaisuudessaan.

– Tämä on jännittävää! Kiinan hallitus hyväksyi ARTPOP-levyn julkaisun Kiinassa! Seuraavaksi toivon pääseväni esiintymään sinne, Lady Gaga twiittasi.

Kiinan viranomaiset julkistivat aikaisemmin listan sadasta musiikkikappaleesta, joiden sisältöä he kuvailivat mauttomaksi ja vahingolliseksi nuorten kuulijoiden korville. Lady Gagan lisäksi listalle päätyivät muun muassa Katy Perry ja Backstreet Boys.