Mäkihyppääjä kuvasi itse oman ilmalentonsa – todella tyylikäs näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset seuraavat tiiviisti mäkihyppyä, koska maassamme on historian aikana ollut monta lajissa menestynyttä urheilijaa. Myös norjalaiset ovat menestyneet mäkihypyssä hyvin, ja nyt YouTubessa nähdään Anders Jacobsenin taidonnäyte.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

GoPro-kameralla kuvattu hyppy näyttää ilmalennon Andersin kypärästä kuvattuna. Mäkihyppääjän vartalo joutuu tasapainottelemaan hypyn aikana suuresti, mikä näkyy myös tällä taltioinnilla. Video on kuvattu Andersin suorittamista harjoituksista Lillehammerissa.

Mäkihyppy on kotoisin Norjasta. Suomalaisista mäkihyppääjistä tunnetuimpia ovat maailman menestynein mäkihyppääjä Matti Nykänen, kaksinkertainen maailmanmestari Janne Ahonen, olympiavoittaja Toni Nieminen ja neljä MM-kultaa hypänny Ari-Pekka Nikkola.