Papukaijat osaavat juhlia näyttävästi – nettivideo todistaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikäli arki ahdistaa ja kaipaa elämäänsä piristystä, kannattaa avata YouTube ja etsiä sieltä eläinvideoita. YouTuben miljoonat eläinvideot ovat useimmiten niin hauskoja ja suloisia, että pikkumurheet unohtuvat saman tien.

Nyt videon tähdeksi pääsevät hauskat papukaijat, jotka tanssivat veikeästi musiikin tahtiin. Videokoosteella on värikkäitä lintuja, jotka nytkyttävät päätään ja vartaloaan terhakkaasti rytmissä. Piristävän videon jälkeen on melkein pakko kävellä eläinkauppaan ja ostaa papukaija lemmikiksi.

Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan papukaijat eivät pidä dancemusiikista ja muusta nopeatempoisesta modernista konemusiikista. Konemusiikin sijaan lintujen suosikkeja ovat erityisesti folk- ja rockmusiikki, joiden tahdissa ne voivat tanssahdella. Usein linnut myös ääntelevät kappaleiden mukana, ja tarpeeksi monta kertaa kappaleen kuultuaan ne voivat matkia jopa laulujen sanoja.