Rintasyövän leikkausarvet muuttuvat taiteeksi – tatuoinnit koristavat povea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa todetaan vuosittain yli 4.000 rintasyöpätapausta, ja yleensä hoitomuotona käytetään lääkkeiden lisäksi sädehoitoa tai leikkausta. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, ja moni on menettänyt rintansa syöpäkudosten poistamisen yhteydessä.

YouTube
YouTube

Kuten tiedetään, jää leikkauksista yleensä myös arpia. Molly Ortweiniltä on poistettu molemmat rinnat syövän takia. Jäljelle jäi todella paljon epäesteettisiä arpia, joten hän päätti koristaa leikkausjälkiä tatuoinneilla. Molly on nyt perustanut P.INK-nimisen hankkeen, jonka tarkoituksena on tehdä arvista taidetta.

Hän kannustaa naisia esittelemään rintasyövän jäljiltä olevia arpia ja tarjoaa halukkaille ideoita arpien kaunistamiseksi. Molly esittelee rintasyöpäpotilaiden tatuointeja muun muassa Pinteres-profiilissaan. Hänen tarkoituksenaan on, että naiset olisivat ylpeitä selviytymisestään.