Putin toivottaa homot tervetulleiksi olympialaisiin: ”Jättäkää lapset rauhaan”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla on avoimesti ihmetelty Venäjän kyseenalaista ihmisoikeustilannetta ja äärikriittistä suhtautumista seksuaalivähemmistöihin. Tulevissa Sotshin talviolympialaisissa joudutaan varmasti seuraamaan homoteemoihin liittyviä skandaaleja.

YouTube
YouTube

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on saanut ihmiset haukkomaan happeaan toivottamalla homot sittenkin tervetulleiksi maahansa. Hyvä tarkoitus sai heti erilaisen merkityksen, kun hän lisäsi tervetulotoivotuksensa perään: ”Jättäkää lapset rauhaan”.

Hän myös kertoi, että Venäjä ei rankaise seksuaalivähemmistöjen edustajia lain perusteella, kuten monet muut valtiot. Hän pyytää silti kaikkia maahan tulevia kunnioittamaan venäläistä kulttuuria ja maan tapoja. Muut maat ovat vastustaneet Putinin jyrkkiä mielipiteitä näyttävästi. Kerroimme esimerkiksi Lontoon kuuluisasta homobaarista, joka valjasti paidattoman Vladimir Putinin kuvan sisäänkäyntinsä yhteyteen provosoidakseen venäläistä hallitsijaa.