Teinit pakenevat Facebookista – jo kolme miljoonaa lähtenyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teinit luovat ja seuraavat trendejä, ja etenkin internetissä nousee ajoittain erilaisia ilmiöitä koko maailman suosioon. Kaikkien aikojen suurin ja käytetyin yhteisöpalvelu Facebook on alun perin tarkoitettu lähinnä aikuisten temmellyskentäksi ja palvelun ikäraja on 13 vuotta.

Teinit löysivät nopeasti tiensä sosiaaliseen mediaan. Kerroimme jokunen aika sitten, että teinit eivät kuitenkaan enää liity Facebookiin yhtä suurella innolla kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. iStrategy Labs tutki Facebookin eroamistilastoja ja paljasti, että Facebookista on eronnut kolmen viime vuoden aikana yhteensä kolme miljoonaa 13–17-vuotiasta teiniä. Sen sijaan iäkkäämmät ihmiset ovat vallaneet Facebookin omakseen, sillä yli 55-vuotiaiden osuus on kasvanut kolmessa vuodessa 80,4 prosentilla.

Varhaisteinit kertoivat jo aiemmin, miksi he suosivat ennemmin Instagramia. Mashable-sivuston mukaan varhaisteinit suosivat kuvapalvelua siksi, että se on yksinkertaisempi ja siellä ei tapaa helposti vanhempia. Eniten Facebookia käytetään suurkaupungeissa, kuten San Franciscossa.