Omakotitalo näyttää tavalliselta kodilta – onkin jotain aivan muuta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Carolinan osavaltion pääkaupungissa Raleighissa sijaitsee tavalliselta omakotitalolta näyttävä rakennus, joka ei kiinnitä mitenkään erityisesti huomiota. Mielenkiinto herää siinä vaiheessa, kun huomaa, että omakotitalon ikkunat eivät ole oikeita, eikä etuovestakaan pääse kulkemaan.

YouTube
YouTube

Omakotitalon takapihalle mentäessä alkaa salaisuus paljastua. Talo ei ole laiton huumelaboratorio tai ydinpommin säilytysvarasto, vaan omakotitalolta näyttävien seinien sisällä toimii paikallinen vesivoimala. Pumpun ympärille rakennettiin aikoinaan talo, koska tontin vieressä sijaitsee kirkko ja viihtyisä naapurusto. Kaiken lisäksi talo sopii erinomaisesti ulkonäöllisesti ympäristöönsä.

Raleighin tekotalo ei ole maailman ainoa taloksi verhoiltu voimala, sillä samankaltainen ratkaisu löytyy ainakin Floridasta, Virgianasta, New Yorkista ja Californiasta, Wunc-radiokanava paljastaa. Yleensä kuitenkin voimaloita ympäröivät talot on rakennettu hallimaisiksi, eikä yhtä kodikkaaksi kuin Raleighin esimerkki.