Nuoren laulajalupauksen upea Dio-tulkinta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ronnie James Dio kuoli neljä vuotta sitten vatsasyöpään ja hänet muistetaan edelleenkin metallimusiikin erittäin arvostettuna laulajana. Dion eri yhtyeissä levyttämää musiikkia on myyty maailmalaajuisesti liki 50 miljoonaa kappaletta.

YouTube
YouTube

Yksi hänen tunnetuimmista hiteistä on Dio-yhtyeen Holy Diver -debyyttialbumin kahdeksas raita Rainbow in the Dark. Vaikka kappale on julkaistu jo vuonna 1983, sopivat sen sanat ajattomaan pimeyteen. YouTubessa on julkaistu hiljattain Gabbie Raen ja Patrick Kennisonin live-tilanteessa taltioitu cover-versio, jota voidaan pitää harvinaisen onnistuneena.

Dion laulutyyli on kaikunut kautta aikojen kovaa ja korkealla, joten Gabbien kirkas ääni sopii tyyliin hyvin. Gabbie Rae on vasta 15-vuotias laulajaneitokainen ja suurelle yleisölle toistaiseksi tuntematon. Musiikkialan ammattilaiset uskovat hänen olevan seuraava suurnimi naisartistien tähtitaivaalla.