Silmänkääntötemppu huijasi ihmisiä – näin hyvin meni läpi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stuart Edge -niminen mies tunnetaan lukuisista Youtube-videoista, joissa hän suorittaa pahaa-aavistamattomille kaduntallaajille erilaisia käytännön piloja. Miehen pilat toimivat usein myös eräänlaisina käyttäytymistutkimuksen kokeina. Mies on muun muassa kokeillut, miten ihmiset reagoivat kadulle putoaviin lompakkoihin.

YouTube
YouTube

Nyt Stuart Edge on testannut ihmisten huomiointi- ja keskittymiskykyä ja kokeillut, kuinka paljon ihmiset todella kiinnittävät huomiota vastaantulijoiden piirteisiin ja ulkonäköön. Silmänkääntäjä menee juttelemaan kaupungilla nuorten naisten kanssa, ja vaihtaa ovelasti paikkaa kaverinsa kanssa tyttöjen katsoessa muualle.

Mies esittelee tytöille hyvännäköisen kaverinsa kuvaa puhelimesta, ja kysyy menisivätkö nämä tämän kanssa treffeille. Naisten katsoessa muualle Stuartin tilalle tulee kyseinen kaveri. Naisten reaktiot ovat näkemisen arvoisia – mikäli he ylipäätään tajuavat, mitä on tapahtunut.