Tutkimus: Facebook kokee MySpacen karun kohtalon

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuinka moni muistaa etenkin musiikkialan ihmisten suosiossa olleen MySpacen? Facebookin nousu mursi MySpacen suosion pohjamutiin järisyttävällä vauhdilla. Princetonin yliopiston mekaniikka- ja ilmailutekniikan osaston julkaisema tutkimus paljastaa, että Facebook menettää suurimman osan käyttäjistään seuraavan kolmen vuoden aikana.

Kerroimme äsken, että Facebookista on eronnut viime vuosien aikana yli kolme miljoonaa teiniä. Nyt on julkaistu tutkimus, jonka mukaan myös aikuiset kyllästyvät pian sinivalkoisen yhteisöpalvelun temmellyskenttään. Facebookin ennustetaan menettävän 80 prosenttia käyttäjistään vuoteen 2017 mennessä.

Toisin sanoen Facebookille käy samalla tavalla kuin sitä edeltäneelle MySpacelle. Tutkimuksen laatineet John Cannarella ja Joshua Spechier perustelivat päätelmiään sillä, että kaikilla ideoilla on oma tähtihetkensä, ja mikäli sitä ei jalosta vieläkin loistavammaksi ennen laantumista, alkaa tähti sammua ja kuolee pois. Välinpitämättömyys leviää ihmisten keskuudessa viruksen tavoin. Facebookin arvo on tällä hetkellä noin 142 miljardia dollaria.