IL: Autojen rekisterikilpiin mullistava muutos!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen tehtiin vuosikymmeniä sitten lakimuutos, joka mahdollisti autojen erityiskilvet. Sen perusteella autoihin oli mahdollista saada sääntöjen puitteissa haluamansa kilvet. Säännöt tosin olivat tiukat, sillä kilvissä tuli – ja tulee edelleen – olla ensin kahdesta kolmeen kirjainta ja väliviivan jälkeen enintään kolme numeroa.

Iltalehden mukaan Suomi on nyt viimein seuraamassa lukemattomia muita maita ja siirtymässä vapaasti valittaviin erikoiskilpiin. Mikäli erityiskilpisäännös menee läpi, saadaan Suomessa valita jatkossa korkeintaan kahdeksan merkkiä vapaasti ilman edellä mainittuja rajoituksia. Säännös on parhaillaan Trafin käsittelyssä. Nykyisin erikoiskilvet maksavat 900 euroa.

Muutoksen jälkeen suomalaisten autojen rekisterikilvissä voidaan nähdä esimerkiksi tunnukset PENTTI, MIKKOLA, SALMINEN, SANKARI tai PIA4EVA. Minkä kilven sinä haluaisit autoosi?

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.