Kim Dotcomin uusi aluevaltaus – haastaa Spotifyn

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiistellyn Megaupload-palvelun perustajana tunnettu saksalais-suomalainen monimiljonääri Kim Dotcom nousi otsikoihin, kun hänen Uudessa-Seelannissa sijaitsevaan kartanoonsa tehtiin poliisirynnäkkö ja Yhdysvallat vaati viranomaisia luovuttamaan hänet Yhdysvaltoihin.

Nyt Kim Dotcom yrittää jokseenkin erikoista aluevaltausta. Mies julkaisi levyllisen elektronista tanssimusiikkia Good Times -nimellä. Albumin levitys tapahtuu miehen uuden Baboom-palvelun kautta, jonka tarkoituksena on nousta varteenotettavaksi kilpailijaksi Spotify-musiikkipalvelulle.

Tällä hetkellä miehen oma Good Times on tosin ainoa Baboom-palvelussa kuunneltavissa oleva levy. Kim Dotcom on joka tapauksessa luonut Good Times -albumilleen myös näkyvän ja epäilemättä kalliin mainoskampanjan. Albumia nimittäin mainostetaan Uudessa-Seelannissa esimerkiksi linja-autojen takaosissa.

Kim Dotcomin kartanoon tehtiin tammikuussa 2012 näyttävä isku, jonka aikana kartanon päärakennuksen katolla liehui Suomen lippu. Hänen perustamansa Megaupload-palvelun väitetään välittäneen jopa 500 miljoonan dollarin edestä tekijänoikeuksien alaista materiaalia. Palvelulla oli parhaimmillaan peräti 150 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Tammikuussa 2013 Kim Dotcom käynnisti uuden Mega-nimisen pilvipalvelunsa, jonka tiedot on salattu.