Räppäreiden huima tempaus – kuvasivat salaa musiikkivideon Pohjois-Koreassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NBA-tähti Dennis Rodman vieraili taannoin Pohjois-Koreassa suunnittelemassa maan johtajan, Kim Jong Unin, syntymäpäiväjuhlien kunniaksi järjestettävää koripallo-ottelua. Mies onkin harvoja länsimaiden kansalaisia, jotka ovat päässeet tutustumaan suljetun valtion olosuhteisiin lähituntumasta.

YouTube
YouTube

Yhdysvaltalainen rap-duo Pacman ja Peso ovat onnistuneet nyt tekemään jotain, mihin tiettävästi harvat muusikot ovat pystyneet ennen heitä. Miehet nimittäin kuvasivat uuden Escape to North Korea -musiikkivideonsa Pohjois-Koreassa. Video kuvattiin salaa, sillä maan viranomaiset eivät suhtaudu myötämielisesti kameroiden kanssa maassa kulkeviin ulkomaalaisiin, etenkään amerikkalaisiin.

Washington D.C:stä kotoisin olevan rap-duon video rahoitettiin Kickstarter-varainkeruusivuston avulla saaduilla tuloilla. Miesten täytyi esimerkiksi kieltäytyä BBC-kanavan haastattelupyynnöstä ennen matkaansa, jotta maan viranomaiset eivät saisi vihiä heidän todellisista tarkoitusperistään. Videota voikin pitää eräänlaisena saavutuksena, sillä siinä saadaan harvinaista ensikäden tuntumaa suljettuun valtioon, sen nähtävyyksiin ja kulttuuriin.

Uusimmat