Näin koirien ja kissojen pentuopetus eroaa – tässä suurin eroavaisuus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin suloisesta eläinvideosta, jolla näytetään, kuinka vanhempi koira opettaa vikisevää pentua laskeutumaan portaita alas. Video saavutti nopeasti suuren suosion, ja nyt sitä on hyödynnetty kissojen ja koirien kasvatustapojen vertailemisessa.

YouTube
YouTube

Kun vanhempi koira opastaa kärsivällisesti pientä pentua kulkemaan portaissa, voi kissan vastaavaa keinoa pitää jokseenkin julmana. Koira jaksaa odottaa pientä pentua portaiden alapäässä ja rohkaisee taaperoa tassuttelemaan rappusia alas.

Mitä tekee kissa? Kun pieni kissa arvuuttelee portaiden yläpäässä sitä, uskaltaako lähteä alas, auttaa vanhempi kissa poikasta läimäisemällä tassulla vauhtia. Sanotaan, että maailma opettaa ja elämistä ei opi kuin elämällä. Se lienee kissojen kasvatusmetodin punainen lanka.