Videopelit tekevät pelaajastaan älykkäämmän – syyt selvitettiin

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Videopelien vaikutuksista lapsiin ja nuoriin on puhuttu koko niiden historian ajan. Jotkut tahot uskovat pelaamisen olevan haitallista, mutta tutkimusten mukaan sillä on myös positiivisia vaikutuksia. Nyt niihin tutustutaan tuoreella Youtube-videolla.

Youtuben AsapScience-kanavalla jaeutulla videolla kerrotaan videopelien hyötyvaikutuksista hauskalla tavalla. Videopelien kerrotaan kasvattavan aktiivisuutta aivojen alueilla, jotka ohjailevat muistia, motorisia kykyjä ja strategista suunnittelua. Videopelien myös muun muassa uskotaan auttavan lukihäiriöstä kärsiviä lapsia.

Videolla myönnetään, että mikä tahansa voi olla vaaraksi liian suurissa annoksissa, eikä pelien pelaamisen tulisi viedä kaikkea ihmisen aikaa. Se kuitenkin todistaa, että vanhanaikaiset käsitykset videopelien puhtaasti haitallisista vaikutuksista ovat vääriä.