Kännykkäpeli raivostutti: ”Kauneusleikkaa ruma Barbara kauniiksi”

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Älypuhelimiin on nykyisin tarjolla lähes rajattomasti sovelluksia, joilla voi ratkoa lähes mitä tahansa arkipäivän ongelmia ja viihdyttää itseään pelaamalla. Ajoittain sovelluksissa sattuu kuitenkin ylilyöntejä, joissa mennään hyvän maun rajan väärälle puolelle.

AppStore
AppStore

Eräs tällaisista Applen AppStoressa ja Google Playssa julkaistuista sovelluksista oli peli, jossa pelaajan oli tarkoitus tehdä kauneusleikkauksia rumalle ja lihavalle Barbara-nimiselle naiselle. Kasvojen operoinnin lisäksi pelaaja kykeni suorittaa myös rasvaimuja ja muita operaatioita.

Pelin alkuperäinen tarkoitus oli rohkaista nuoria hakutumaan lääkäreiksi, mutta tällä kertaa peli antoi monille hieman toisenlaisen mielikuvan. Sen ikärajaksi määriteltiin yhdeksän vuotta. Peliä kritisoitiin seksistiseksi, ja Twitterissä vaadittiin Applea ja Googlea vaaditaan poistamaan peli valikoimistaan. Apple ja Google taipuivat lopulta ja poistivat pelin. Sitä ennen peli ehdittiin ladata jopa miljoona kertaa.