Uskomaton tempaus: Hurjapäät maastopyöräilevät ostoskeskuksessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maastopyörillä suoritettavaa alamäkiajoa harrastetaan yleensä taivasalla, mäkisessä tai kivikkoisessa maastossa. Tuoreella videolla extreme-lajia harrastavat hurjapäät todistavat kuitenkin, että lajia on mahdollista harrastaa myös epätavallisemmassa, urbaanissa ympäristössä.

YouTube
YouTube

Prahassa järjestetyssä Arkady DownMall 2014 -kilpailussa alamäkiajon harrastajat hurjastelivat pyörillään paikallisen ostoskeskuksen sisätiloissa. Pyöräilijät kiitivät ajokeillaan muun muassa likuportailla, ostoskeskuksen halleissa ja erityisesti kisoja varten rakennetuilla rampeilla.

Tapahtumasta on julkaistu internetissä materiaalia muun muassa virallisen Youtube-esittelyvideon muodossa. Kaikista parhaiten tunnelma välittyy kuitenkin uskomattomasta Vimeo-videosta, joka on kuvattu pyöräilijän perspektiivistä. Siinä katsoja saa ensikäden tuntumaa keskellä ostoskeskusta tapahtuvasta alamäkiajosta.