Kosketinsoittajan unelma: Soitin toimii Tekken-pelin ohjaimena

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taistelupelisarjojen klassikko Tekken on alun perin ollut pelihalleihin tarkoitettu kaksintaistelu, mutta muuttui myöhemmin konsolipeleille sopivaksi. Nyt eräs kodin insinööri muutti rakastamansa soittimen, eli sähköpianon, Tekkenin ohjaimeksi.

Vimeo
Vimeo

Vimeossa esiteltävä lopputulos on suorastaan hämmentävä, kun Geoffrey Guerl esittelee kahden intohimonsa kombinaatiota. Lahjakkaasti soittava pelifani rakensi pianon toimimaan hänen Xbox360-konsolinsa kanssa. Nerokas idea ei kuitenkaan kuulosta korvaan kovin kaksinaiselta, mutta näyttää sitäkin mielenkiintoisemmalta.

Keksinnön loihtinut pianisti esittelee ideaansa aidosti pelaamalla ja hän päihittää soittimen koskettimilla vastustajansa tiukan matsin jälkeen. Lisäansiota tuote saisi silloin, jos ohjain olisi ohjelmoitu siten, että liikesarjoja syntyisi myös kokonaisia kappaleita soittamalla, eikä pelkästään pimputtelemalla.