Felix Baumgartnerin avaruushypystä uusi video – mukana dramaattinen hetki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Itävaltalainen hurjapää Felix Baumgartner hyppäsi äskettäin maailman korkeimman laskuvarjohypyn peräti 39.045 metrin korkeudesta. Samalla hän teki myös maailmanennätyksen maailman nopeimmasta vapaasta pudotuksesta ylittämällä selvästi äänen nopeuden.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa on julkaistu hengenvaarallisesta hypystä ennennäkemätöntä videomateriaalia, jossa on mukana myös Felixin kypäräkameran ikuistamaa materiaalia. Videolta voidaan siis nähdä mitä Felix näki hyppynsä aikana. Mukana on myös tilanne, jossa hyppääjä joutui voimakkaaseen pyörimisliikkeeseen ja oli menettää tajuntansa.

Baumgartnerin hypyn huippunopeus oli huimat 1.342,8 kilometriä tunnissa, eli 373 metriä sekunnissa ja 1,24-kertainen äänennopeus. Vapaata pudotusta kesti 4 minuuttia ja 20 sekuntia ja tuona aikana Baumgartner matkasi vapaassa pudotuksessa 36.529 metrin matkan.