Eläinten seksikäyttäytymistä tutkittiin – tästä on uskollisuus kaukana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nautintoa tuottava seksi mielletään ainoastaan ihmisten väliseksi toiminnaksi, jossa tyydytetään haluja fyysisen läheisyyden avulla. Tutkimusten mukaan 90 prosenttia nisäkkäistä harrastaa seksiä useiden kumppaneiden kera, koska tällöin tavoitteena ei niinkään ole mielihyvä, vaan suvun jatkaminen.

YouTube-videolla paljastetaan maailman ahkerimmat seksiä harrastavat eläimet. Monille tuttu apinalaji bonobo muistetaan juurikin niiden korkeasta seksivietistä, sillä nämä kädelliset harrastavat seksiä likimain jokaisen tilaisuuden koittaessa. Samaan kastiin luetaan myös topi-antiloopit, jotka yrittävät jatkaa sukua mahdollisimman tehokkaasti aktiivisen parittelun avulla.

Entäpä kuningatarmehiläinen? Lajin haaremiin kuuluu 40 kuhnuria, joiden kanssa mehiläispesän valtiatar parittelee. Valitettavasti seksikumppanit kuolevat parittelun jälkeen, joten homma ei ole kovin antoisaa ainakaan urosmehiläisten näkökulmasta ajateltuna. Hirvimaailmassa nämä osat vaihtuvat, koska laumassa yhdellä uroksella saattaa olla peräti 60 naarasta hoideltavana.