Wow! Parhaat erikoistehoste-Oscarit ansaittiin näillä – katso video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jo 86. kertaa järjestettävää Oscar-gaalaa vietetään tänä vuonna 2. maaliskuuta 2014. Yksi palkintokategorioista on parhaiden visuaalisten tehosteiden Oscar, jota on jaettu kyseisellä nimellä vasta muutaman vuosikymmenen ajan. Tänä vuonna siitä kisaavat muun muassa Gravity, Hobitti – Smaugin autioittama maa ja Iron Man 3.

Chicagolainen elokuvantekijä Nelson Carvajal on nyt luonut videokoosteen kaikista vuosien varrella parhaiden erikoistehosteiden palkinnon voittaneista elokuvista. Videota säestää Hans Zimmerin Inception -elokuvaa varten säveltämä musiikki. Vuonna 1977 ensi kertaa luovutettu palkinto meni ansaitusti Star Wars -saagan ensimmäiselle elokuvalle.

Vuosien mittaan patsaan parhaista visuaalisista tehosteista ovat voittaneet muun muassa suuren yleisön suosikit Titanic, Taru Sormusten Herrasta -trilogia, Jurassic Park ja Terminator 2. Mukaan mahtuu kuitenkin myös jälkikäteen vähemmälle huomiolle jääneitä elokuvia, kuten Cocoon – Nuoruuden lähde, Pieni suuri seikkailu ja Kultainen kompassi.