Vanhus ruokki karhuja – passitettiin vankilaan!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisasutuksen lähellä elävät villieläimet sopeutuvat kaupunkioloihin, mutta toteuttavat silti luonteelleen ominaista metsästysviettiä. Suurin virhe on ryhtyä ruokkimaan luonnon vaarallisia petoeläimiä, sillä ihmiseen tottuneista yksilöistä on vaikea päästä eroon.

YouTube
YouTube

Floridassa asuva 81-vuotias Mary Musselman on nyt joutunut vankilaan karhujen ruokkimisesta. Naista on varoitettu asiasta useasti aiemmin, ja nyt hänen toimninalleen lyötiin piste. Mary oli ruokkinut pihallaan käyneitä kontioita jo pitkään, eikä nainen tarjoillut heille pelkästään pikkupurtavaa. Nainen antoi nallukoille peräti 18 kulhollista koiranruokaa päivittäin.

Ihmiset ovat puolustelleet karhujen kaveria, mutta alueen viranomaiset ovat toiminnasta eri mieltä. Karhut ovat vaarallisia petoeläimiä, joita ei saisi houkutella ihmisasutuksen lähettyville. Vanha rouva on nyt passitettu vankilaan. Mary on entinen liikunnanopettaja ja tunnettu henkilö yhteisössään. Hänen vapauttamista vaaditaan muun muassa siksi, että hän hoitaa syöpää sairastavaa aviomiestä yksin kotona.

Mary on sanonut, että karhut kuolevat nälkään ilman ruokkimista, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Sen sijaan liian tuttavalliset yksilöt joudutaan lopettamaan turvallisuussyistä. Naiselle pyydetäänkin nyt apua arvioimaan hänen mielenterveydellinen tilansa, CNN raportoi.