Sydänsurut miehille kovempi pala kuin naisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seuranhakupalvelu Eliittikumppani tutki hiljattain brittiläisellä sisarsivustollaan jäseniensä kokemuksia sydänsuruista. Tutkimus paljasti mielenkiintoisia eroja sukupuolten välillä, sillä 25 prosenttia enemmän miehistä kuin naisista kertoi kärsineensä sydänsuruista aina parisuhteen päättyessä.

95 prosenttia tutkimukseen osallistuneista jäsenistä on kärsinyt sydänsuruista parisuhteen päättyessä. Vaikka miehet näyttävät kokevan sydänsuruja useammin kuin naiset, ovat kummatkin sukupuolet yhtä mieltä siitä millainen ero satuttaa eniten. Ero on kaikista tuskallisin silloin, kun kumppani rakastuu toiseen.

Ero satuttaa myös silloin kun kumppani pitää sosiaalista elämäänsä parisuhdetta tärkeämpänä. 20 prosenttia vastaajista kertoi perheen paheksunnasta johtuvan eron olevan erittäin kipeä, kuten myös ero johtuen kykenemättömyydestä tyydyttää kumppanin seksuaalisia tarpeita.

Tutkimuksesta käy ilmi myös yleisimmät tavat päihittää sydänsurut. Parhaimmiksi tavoiksi nitistää sydänsurut nousivat ystävät, joiden kanssa 69 prosenttia jakaa sydänsurunsa. 44 prosenttia suree yksin kotona ja 43 prosenttia hukuttaa surunsa ylitöihin.