Lady Gaga masennuksestaan: ”Tuntui siltä että kuolen”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Lady Gagan viime vuosi ei mennyt putkeen. Suhde Taylor Kinneyn kanssa näytti tuolloin heikolta, ARTPOP-albumi floppasi ja lähipiirissä paljastui selkäänpuukottajia. Hänen tiensä erosivat muun muassa pitkäaikaisen manageri Troy Carterin kanssa.

Nyt tähti on avautunut uusimmassa haastattelussaan, miltä vuoden 2013 loppu tuntui. 27-vuotias Lady Gaga myönsi Harper’s Bazaar -lehden haastattelussa masentuneensa rankasti. Synkän ajanjakson keskellä tähti pakotti itsensä tulemaan takaisin sumusta.

– Tulin todella masentuneeksi vuoden 2013 lopussa. Olin uupunut torjumaan ihmisiä. En tuntenut omaa sydämen ääntäni. Olin vihainen, kyyninen ja täynnä syvää surua, joka veti minua ankkurin lailla pohjaan minne tahansa menin. En halunnut enää taistella. En halunnut puolustaa itseäni henkilölle, joka valehteli minulle, kertoi tähti lehdelle.

– Minusta todella tuntui siltä, että kuolen. Valoni oli poissa. Sanoin itselleni, että mitä tahansa siitä on jäljellä, vaikka se olisi pienenpieni molekyyli – löydän ja moninkertaistan sen. Minun täytyy itseni vuoksi. Musiikkini. Fanien ja perheen.

Lady Gaga kertoi äskettäin myös olevansa ylpeä siitä, että on päässyt yli syömishäiriöstään, ja tulevansa paremmin toimeen ruoan kanssa. Hän on nykyään tietoisempi ihmisistä, jotka hengailevat lähettyvillä ja yrittävät hyötyä tähden statuksesta. Aikaisemmin laulaja antoi tällaisten ihmisten viettää kanssaan aikaan, nyt hän keskittyy omiin tarpeisiinsa. Lady Gaga paljasti esikuvikseen Oprahin ja Melinda Gatesin – molemmat ovat huippurikkaita naisia, jotka ovat hyödyntäneet omaisuuttaan ihmisten auttamiseen.