Miksi ihmiskeho haisee? Video paljastaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmiskeho on erilaisten tuoksujen aarreaitta. Kainaloilla, kengissä muhineilla varpaanväleillä ja aamuhengityksellä on kaikilla oma ominaistuoksunsa, joka voi joidenkin henkilöiden kohdalla tehdä läheiset hulluksi. Miksi ihminen haisee?

Buzzfeed vastasi tähän kysymykseen YouTube-videollaan. Ihmisjaloissa esimerkiksi on 250.000 hikirauhasta, jotka voivat tuottaa yhteensä kaksi kupillista hikeä päivässä. Hiki itsessään on hajutonta, mutta kengät, joissa ilma ei kierrä, voivat kiihdyttää bakteerien kasvua.

Tämä johtaa jalkahien tuoksuun. Videolla kerrotaan myös, että nukkuessa syljen tuotantomme vähenee. Normaali ihminen tuottaa noin kuusi kuppia sylkeä päivässä. Nukkuessa määrä putoaa miltei nollaan, joten suu on kuivassa tilassa ja saattaa siksi tuoksahtaa happamalta aamutuimaan.