Hiihtokeskuksen puuhat paljastuivat – teki jätevedestä lunta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin paljastuksesta, jonka mukaan noin kymmenen prosenttia Kiinassa käytetystä ruokaöljystä on peräisin viemäreistä. Maan köyhät kansalaiset ansaitsevat rahaa keräämällä viemäreiden sisältöä kanistereihin, jotka toimitetaan niistä öljyä keittäviin laitoksiin ja sieltä katukeittiöihin.

Yhdysvaltain Arizonassa viemärijätettä on sen sijaan käytetty tekolumen raaka-aineena. Paikallinen Snowbowl-hiihtokeskus on jo vuosikausien ajan valmistanut lunta jätevedestä, joka on peräisin paikallisesta intiaanireservaatista. RT America -uutisten mukaan tutkijat ovat selvittäneet lumen sisältävän jäänteitä kemikaaleista, antibiooteista, reseptilääkkeistä ja huumeista.

Nyt paikallisen Hopi-intiaaniheimon asukkaat ovat vihdoin saaneet luvan nostaa oikeusjutun, jonka avulla he pyrkivät estämään jäteveden käytön Snowbowlin lumen raaka-aineena. Vuori, jolla hiihtokeskus sijaitsee, on heimolle pyhä. He eivät ymmärrettävästikään ole järin mielissään siitä, että vuori on nykyään peitetty virtsasta valmistetulla lumella.