Juhani ”Don Tami” Tamminen olympialaisten kisabiisissä: ”Tässä on mun prinsiipit”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikkiin urheilutapahtumiin väännetään kisabiisejä, joita sitten voidaan hoilata koko kansan voimin mahdollisen voiton osuessa kohdalle. Toisinaan kilpailukappaleeksi nousee yllättäviä sävellyksiä tai joskus niitä varastetaan jopa naapurimailta, mutta nyt saatetaan kuulla kaikkien aikojen mahtipontisin veto.

YouTube
YouTube

Sotshin olympialaisten suomalaisedustajien epävirallinen kisabiisi on bilebändi Spandexin ja aurinkokuningas Juhani Tammisen, eli Don Tamin, yhteistuotos. Kappaleen ideana on nostaa urheilujuhlan tunnelma kattoon ja sitä saatetaan laulaa etenkin olympialaisten jääkiekkoturnauksen kisatunnelmissa. Kappaleen nimi on Backhand, Forehand, Boom, Boom, Boom.

Juhani Tamminen tulkitsee kappaleella kilpailemiseen liittyviä elementtejä samalla, kun musiikkivideon taustalla tanssii sirpsakkaita huutosakkityttöjä. Dance-elementeillä kyllästetty rallatus uppoaa suomalaisiin helposti, jos kilpailuista tuodaan kotiin muutakin kuin hiki ja pettymys.