102-vuotias kilpapyöräilijä rikkoi ennätyksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kilpailumielessä ajettava polkupyöräily on suosittu harrastus etenkin Euroopassa. Tunnetuimpia kilpapyöräilymaita ovat Belgian ja Ranskan lisäksi myös Italia, Espanja, Saksa, Sveitsi ja Hollanti. Kesäisin ajetaan yksi maailman suosituin pyöräilykilpailu, eli Ranskan ympäriajo.

YouTube
YouTube

Associated Press uutisoi veteraanipolkupyöräilijästä, joka rikkoi yli satavuotiaiden kilpapyöräilijöiden ennätysajan. 102-vuotias ranskalainen Robert Marchand ajoi tunnin aikana huikeat 26 kilometriä ja 876 metriä. Miehen edellinen ennätys oli 2,4 kilometriä vähemmän.

Robert Marchandia voidaan pitää varsinaisena teräsvaarina, sillä kaikki parikymppisetkään eivät jaksa polkea yli 20 kilometriä yhtämittaisesti. Hän rikkoi ennätyksen edellisen kerran ollessaan satavuotias. Pyöräilevä harmaahapsi saapui maaliin suurten kannatushuutojen kera. Ennätysajo suoritettiin Ranskassa.