Älä kokeile tätä kotona! Verraton akrobaatti vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä on nähtävillä useita akrobaattisia temppuja sisältäviä videoita ja parhaimmat niistä kiertävät linkkinä katsojalta toiselle. Nyt kuitenkin nähdään vertaansa vailla oleva kiinalainen akrobaatti, jonka hypyt ja voltit lyövät ällikältä.

YouTube
YouTube

Videolla esittelee taitojaan Kai Hou -niminen mies, joka hyppii suvereenisti pienten renkaiden läpi, jatkaa hypyn jälkeen matkaansa käsillä kävellen ja päättää performanssinsa pariin volttiin. Miehen kehonhallintakyky vetää hiljaiseksi, kun tavalliselle talliaiselle tekee vaikeaa suorittaa edes perinteisiä kuperkeikkoja. Tämä mies tekee niitä ilmassa.

Akrobaatteja nähdään etenkin sirkuksissa ja tivoleissa. Laji voidaan jakaa tasapaino-, voima-, notkeus-, pari- ja ryhmäakrobatiaan. Kai Houn temput muistuttavat suuresti telinevoimistelua, tosin miehen repertuaariin kuuluvat myös jonglööraaminen ja kiipeily. Akrobatian maailman huiput tulevat perinteisesti Kiinasta tai Venäjältä.