Jos miehet ja naiset vaihtaisivat rooleja? Kohuvideo esittää toisenlaisen maailman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

On olemassa lukuisia elokuvia ja televisiosarjoja, joissa miehet esittävät naisia ja vastaavasti naiset miehiä. Useimmat näistä käsittelevät aihetta puhtaasti huumorin kannalta, turvautuen lähinnä yleisiin sukupuoliin liitettävien stereotypioihin ja uskomuksiin.

YouTube
YouTube

Ranskalainen pienoiselokuva Oppressed Majority käyttää samaa keinoa, mutta sen käsittelemä aihepiiri on kaukana komediasta. 11 minuuttia kestävä video nimittäin esittää naisten kohtaamia arkipäivän seksismin hetkiä kääntämällä näyttelijöiden sukupuolet toisin päin. Youtubessa nähtävä pienoiselokuva on herättänyt aihepiirillään runsaasti huomiota internetissä.

Melko kevyenä alkava lyhytelokuva saa rankkoja piirteitä, kun päähenkilö joutuu seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Poliisi ja hänen vaimonsa vihjaavat miehen bermudashortseilla olevan osuutta asiaan. Tämän kaltainen uhrin syyllistäminen lienee valitettavan tuttua useille naisille, jotka ovat itse joutuneet kokemaan vastaavanlaisia tilanteita.