Kärsitkö ujoudesta? Nämä perusjutut saattavat ahdistaa sinua

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ekstroverttius on niin korostunutta nykykulttuurissa, että ujoutta pidetään usein huonona ominaisuutena ihmisessä. Monesti hiljaisemmat ihmiset ovat kuitenkin erinomaisia tarkkailijoita ja osaavat siksi antaa ainutlaatuisen perspektiivin asioihin. Sosiaaliset tilanteet voivat silti tuottaa heille joskus ongelmia.

YouTube
YouTube

Nettivideolla todetaan, että monille introverteille on äärimmäisen ahdistavaa alkaa kertoa itsestään faktoja, kun edessä on ryhmä tuntemattomia ihmisiä. Ujolle henkilölle voi olla todella jännittävä tilanne, jos pomo pyytää häntä käymään toimistossaan kesken työpäivän.

Ovelta ovelle kiertävät Sanan julistajat voivat myös olla ujolle ihmiselle ongelma, koska kohteliaana ihmisenä hänen on vaikea kieltäytyä kuuntelemasta julistusta. Niin ikään puhelimessa puhuminen aiheuttaa ajoittain sydämentykytyksiä, ja tämän takia esimerkiksi puhelinmyyjät herättävät pidättyväisessä henkilössä inhoa.