Samaan aikaan Suomessa… Sallan Lasol-tempaus ihmetyttää maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan kylmimpiin paikkoihin kuuluvaan Sallan Naruskaan pystytetty Manneken Pis –patsaan velipoika on herättänyt belgialaisten huomion. Brysselin pissapoika sammutetaan aina pakkasten ajaksi, mutta Naruskan ensimmäinen ja ainoa nähtävyys lorottaa ylpeänä ääriolosuhteissakin.

Aivan pelkkää vettä suihkulähteessä ei lirise, vaan neste on terästetty tuulilasinpesunesteellä. Pissapoika-patsaan pystytti suomalainen tuulilasinpesuneste Lasol kunnioittaakseen kaikkia 69 naruskalaista ja osoittaakseen tuotteensa pakkaskestävyyden. Naruskan Pissapojan kaarta voi seurata kaikkialta maailmasta webcamin välityksellä.

Belgiassa aiheeseen on tarttunut jo useampi media, jotka ovat jakaneet uutisen lisäksi aiheesta tehtyä hauskaa videoklippiä sekä webcam-linkkiä. Lasol tekee videoklipissä maaotteluhenkisen rinnastuksen Brysselin Pissapojan jäätymiseen jo pikkupakkasissa.

– Meidän korviimme kantautunut palaute Belgiasta on ollut pelkästään positiivista. Pitävät suomalaisia hulluina ja hauskoina, kertoo Bernerin Kulutustavarat-osaston johtaja Tia Yrjölä.

Naruska sijaitsee Pohjois-Suomessa, aivan Venäjän rajalla. Sallan kuntaan kuuluvassa 69 asukkaan kylässä talvet ovat pilkkopimeitä ja lämpötila voi laskea alle 50 pakkasasteen. Lähimpään kaupunkiin on matkaa 124 kilometriä, eikä turistejakaan alueella juuri liiku. Naruskassa ollaankin ylpeitä maailmanmaineeseen nousseesta nähtävyydestä.

– Suomessa sanotaan, että ”Naruskassa on niin kylmä, että virtsa jäätyy kaarelle”. Haluamme maailman näkevän, että se ei pidä paikkaansa, Naruskan majatalon isäntä Ukka Santala kertoo ylpeänä patsaan viereltä.