Warner Music osti AXR Musicin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin levy-yhtiö Warner Music Finland on ostanut suomalaisen AXR Musicin levy-yhtiö-, ja julkaisutoiminnot. Kauppaan kuuluu noin 6.500 kappaleen katalogin verran suomalaista musiikkihistoriaa. Myyjinä olivat toimitusjohtaja Jorma Kosonen ja tuottaja-sanoittaja-kustantaja Ilkka Vainio.

AXR-levymerkillä ja sen musiikilla tulee olemaan tärkeä paikka Warnerin historiallisessa kotimaisessa katalogissa ja sen vaaliminen on meille kunnia-asia, Warnerin toimitusjohtaja Niko Nordström sanoo.

AXR:lle ovat levyttäneet muun muassa Kari Tapio, Paula Koivuniemi, Topi Sorsakoski, Jope Ruonansuu, Remu, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio, Jani Jalkanen, Jean S, Mari Rantasila, Heikki Salo, Riki Sorsa, Arja Koriseva, Kikka, Veikko Lavi, Solistiyhtye Suomi, Korsuorkesteri, Eija Kantola ja Matti Esko.

– Warnerilta oltiin meihin yhteydessä ja ilmaistiin halua kehittää AXR Musicin tuottaman musiikin ilosanomaa. Tämä tuntui oikealta ja parhaalta ratkaisulta, musiikkialalla yli 36 vuotta toiminut AXR:n toimitusjohtaja Jorma Kosonen kertoo.

– Olen toiminut AXR:n tuotantopäällikkönä ja sanoittajana nyt tasan 25 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu paljon upeita hetkiä ja hienojen taiteilijoiden lauluja, jotka jäävät ikuisesti soimaan. Meille Jorman kanssa on tärkeää, että AXR:n taiteilijoiden musiikkia tarjotaan ylpeänä yleisölle jatkossakin, Ilkka Vainio jatkaa.