Pakkohankinta paljon matkustavalle – korkkimaapallo pöydälle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki maailmaa ristiin rastiin matkailleet ihmiset keräävät mielellään lomakohteisiinsa tai reissuihinsa liittyviä asioita muistiin. Osa keräilee lentoyhtiöiden paperipusseja, toinen jääkaappimagneetteja ja kolmas tyytyy merkkaamaan matkakohteet maailmankartalle nuppineuloilla.

Awesomener
Awesomener

Nyt markkinoille on tullut jokaisen reissaajan pakkohankinta, nimittäin korkista valmistettu maapallo. Pöydälle koristeeksi sopivaan maapalloon on painettu kartta, ja pinnassa pysyvät kiinni niin nastat kuin nuppineulat. Korkkipalloa myyvän The Awesomerin tarjoama hinta on kuitenkin kohtuullisen tyyris, sillä 25-senttimetrinen pallo maksaa peräti 200 dollaria.

Korkista valmistetun pallon on kehittänyt Suck UK -niminen yhtiö. Näppärin liittää maapalloon tökättävien neulojen varteen myös lapun, josta selviää matkan päivämäärät ja kaupungit. Toki samanlaisia meriittejä voi kirjoittaa myös netissä oleviin palveluihin, mutta virtuaalinen kartta ei ole niin käytännönläheinen.